Boldklub Vest

Nærområde - Boldklub Vest

Kommende information om ældreklubben.

Vestbad ligger centralt, 10 km fra Københavns Centrum, 13 min. med S-tog til Brøndbyøster Station, som ligger ca. 500 fra Vestbad.

BOLDKLUB VEST

Boldklub Vest har til huse i Ulkær 32, og har historie helt tilbage til 1959. Klubben har udviklet sig fra at være et enkelt hyggehold til at have flere både ungdoms og senior hold.

På Café Biblioteket kan du bl.a. læse dagens aviser, bruge borgerservice, hente og aflevere biblioteksbøger, drikke kaffe og snakke med andre beboere m.m.

I 2014 fik kærene sine egne små hårtarbejdene honningbier. Der er opstillet ialt 10 bistader, som bliver passet af lokale biavlere.

Lokalhus Syd blev stiftet i 1989 og er i dag et uformelt værested på Skolen ved Milestedet, hvor alle områdets beboere og andre interesserede kan samles.

Hønsehaven blev dannet efter et møde blandt interesserede beboere i de 4 boligselskaber AAB, AKB/KAB, Lejerbo 60 og Lejerbo 331.

Sundhedshuset er beliggende i Ruskær 34 og her finder du udover læger også fodterapeut og idrætsklinik. Se yderligere information om Sundhedshuset på deres hjemmesidehttp://sundhedshus.nu

Boldklub Vest.

I 1959 synes nogle unge tilflyttere at der manglede nogle mere planlagte og faste aktiviteter på de helt nyanlagte græsplæner, hvor eneste udsigt mod Vest var Vestvolden og begyndende nybyggerier – i dag kendt som Solkær m.fl.

Første formand og medstifter af klubben var Ivan Wittenborg, som i klubben mest huskes for, at det var ham som fandt et sæt meget billigt tøj i farverne gul trøje og blå shorts – farver som vi med stolthed har fastholdt i alle årene.

De første klublokaler som blev stillet til rådighed af AAB afd. 43 var et cykelrum i Ruskær højhuset, hvor den nye bestyrelse brugte meget tid på at bygge vægge, male og lave 2 omklædningsrum samt et lille kontor.

Til start var der alene et hold i klubben som hvert år mødte et par rådhuse i kamp – måske 3 – 4 kampe årligt for i slutningen af 60’erne at starte en ungdomsafdeling op med – da det var højest – 250 børn fra kærene som spillede en masse kampe og ikke mindst brugte deres tid til noget yderst fornuftigt.

Klubbens målsætning har altid været at spille fodbold på et niveau hvor alle kan være med og hvor den sociale dimension har været i højsædet. Børn med såvel evner som ambitioner blev venligt hjulpet til andre klubber og det er gået flere af disse virkelig godt.

Midt i 70’erne fik vi stillet vores nuværende lokaler i Ulkær 32 til rådighed af AAB. Lokaler vi er virkelig glade og stolte af. De ligger lige ud til fodboldbanerne (begge 2) og vi forsøger at bevare det bedst opnåelige forhold til vores naboer.

Fra slutningen af 70’erne og indtil 1999 havde vi desværre ingen ungdomsafdeling da føromtalte børn voksede op og området blev til lidt af et sølvbryllups kvartér.

Vi lå dog ikke på den lade side i den denne lange periode. Vi havde flere seniorhold, et oldboyshold samt veteranhold og alle med fokus på det sociale samvær. I slutningen af 1990’erne var der dog en smutter, da vores 1. hold spillede sig op i serie 1 og var det næsthøjest placerede holde i Rødovre. Historien viste desværre at nedturen kom hurtigt at bragte holdet tilbage til et mere afslappet niveau, hvor alle kan være med og hygge sig igen.

I 1999 bankede det en dag på døren, - udenfor stod en flok forældre og en gruppe børn som var blevet klubløse, og meget gerne ville spille i BK Vest – for der havde flere af forældrene spillet da de var børn og unge :o))

Det var grundstenen til den ungdomsafdeling vi i dag kan prale af, hvor der er mere end 80 aktive børn i alderen 7 – 14 år og selv pigefodbold er måske på vej ind i klubben.

Der er lige nu store tanker om planer med hele området syd for Roskildevej hvor alle lige fra Rødovre Kommune til BK Vest er med ”omkring bordet” for at være med til at præge området i de kommende mange år.

Vi glæder os til at denne nye kontaktform bliver flittigt benyttet og læst, ligesom vi agter at udbygge vores kontaktflade på hjemmesiden med informationer som er relevante for alle medlemmer og ”gæster” på siden.


Læs mere om Boldklub Vest på deres hjemmeside her - Link